Donderdag 6 juli: Tweede wedstrijddag in Stadion Teghil

geplaatst in: Berichten, Nieuws | 0

Lignano – Dag 1 leverde ons een aantal mooie prestaties op, dus de verwachtingen voor dag 2 waren hoog. Na wederom een vroeg ontbijtje, werden we door Marco naar het stadion gebracht. Daar zagen we de Nationale selectie van Jamaica aan het werk. Wat een keihard werken was dat zeg… Wel ontzettend gaaf om te zien, hoe hard deze topatleten aan het werk gezet worden. Een aantal dames moesten flink wat 200 meters lopen en die moesten en echt even gaan liggen na de laatste.

Onze atlete Martha mocht het spits afbijten bij het kogelstoten. In haar laatste poging kwam zij tot een vierde plaats, met een afstand van 9.55 meter. Vervolgens mochten de 400 meter lopers aan de bak. Rik en Stijn liepen bij de jongens. Rik plaatste zich met een tijd van 56.06 sec voor de finale. Stijn stapte na 100 meter uit, omdat hij later op de dag ook nog de 300 meter finale moest lopen en de 400 meter in de estafette. Bij de dames kwamen Larissa, Martha en amber in actie. Alle drie de dames zaten in dezelfde serie. Het werd een mooie race, waarbij Larissa lang op de derde plaats lag, maar op de laatste 60 meter pakte zij de tweede plaats en plaatste zich met 62.75 sec voor de finale van vrijdag. Amber kwam net te kort voor de finale en had met 64.75 sec een persoonlijk record en de zevende tijd. Martha moest helaas de race laten lopen aan het einde. Ze eindigde als achtste in 71.79 sec.

Op het moment van de 400 meters, was Carlijn druk bezig met de warming-up voor de 1500 meter. Best een aardige afstand om te lopen in de hete temperatuur. Het begin van de race was een echte boemelrace en pas na 600 meter werd het gat door een kopgroep van vier geslagen. Carlijn bleef keurig doorlopen op de vijfde plek en snelde in 5.27.13 min naar de finish. Wat volgde waren de finales van de 200 meter. Bij de dames helaas geen deelnemers voor Nederland, maar bij de jongens hadden we Stijn. Met een tijd van 23.14 sec was hij derde geplaatst, maar het veld zat dicht op elkaar. Dit bleek ook wel tijdens de finale. De nummer 1 liep redelijk weg, maar daarachter was het spannend. Stijn kwam als derde de bocht uit, maar liep al snel weer vijfde. Uiteindelijk pakte hij met een laatste inspanning nog de vierde plek in een tijd van 23.54 sec.

Tot slot van deze dag een mixed estafette. Een nieuw onderdeel tijdens de Spelen. De 4×400 meter is hierdoor komen te vervallen. Een team bestaat uit 2 jongens en twee meisjes, waarvan de volgorde jongen (400m) – meisje (300m) – jongen (200m) – meisje (100m) is. Stijn, Larissa, Rik en Merel pakte in een mooie wedstrijd de vijfde plaats in een tijd van 2.15.83 sec.

Na de wedstrijden weer lunchen en tot drie uur rusten in de caravans en vervolgens vrije tijd tot het diner van halfzeven. Na het diner bezochten we het Olympisch zwembad in Lignano, alwaar de zwemploeg hun wedstrijden hadden. In een goed benauwd zwembad, mochten wij genieten van veel actie in diverse zwemslagen. Erg leuk om te zien en aan te moedigen.

Vrijdag de laatste wedstrijddag en ook de sluitingsceremonie en daarna naar huis…

Zilver voor Kimmo bij het onderdeel Discuswerpen
Zilver voor Larissa bij het onderdeel 300 meter horden.
Martha en Amber in actie op 400 meter.
Stijn de Graaf in actie tijdens de finale 300 meter. Op de achtergrond leven Rik, Merel, Martha en Larissa hartstochtelijk mee…