Woensdag 13 juli: laatste wedstrijden en sluiting 68e Spelen

geplaatst in: Berichten, Nieuws | 0

Beauvais – Vandaag begonnen we uiteraard weer met eenzelfde saaie ontbijtje. Helaas zat er deze week geen uitbreiding op het assortiment in. Maar goed… de bodem werd weer gelegd en vol goede moed vertrokken we voor de laatste keer naar de atletiekbaan voor de wedstrijden.

Rik begon vandaag als eerste en ook gelijk goed. Zeven en een half rondje moest hij lopen om de 3000 meter te voltooien. In een tijd van 11.37.73 minuten kwam hij als achtste over de finish in een persoonlijk record. Moe gestreden stortte hij ter aarde om vervolgens even rustig weer op adem te komen. “Toch wel zwaar en volgend jaar maar een 400 meter…” waren zijn woorden.

Inge mocht het met de helft van de afstand doen en liep een mooi nieuw record. In een tijd van 6.13.33 minuten, haalde ze drie seconden van haar record af. Ze leek op het einde nog voorbij gelopen te worden door een Tsjechische, maar een eindsprint zorgde voor een negende plaats.

Het was nu de beurt aan Stijn en Larissa op de 400 meter finales. Stijn begon iets te behouden en kwam uit op een zesde plaats in 57.13 seconden. Een tijd iets boven zijn persoonlijk record. Larissa knokt ook goed op haar 400 meter en kwam net als Stijn als zesde over de finish. In een tijd van 61.36 seconden, zat ook zij iets boven haar record.

Ondertussen was Kimmo begonnen aan het discuswerpen. De eerste poging was nog ongeldig, maar daarna gooide hij een constante serie, met als verste een worp van iets over de 23 meter. Geen record helaas, wel een achtste plaats.

Als laatste onderdeel van onze atleten stond de finale 100 meter horden op het programma. Larissa was te moe van de 400 meter een half uur eerder en besloot niet te lopen. Inge daarentegen snelde naar de vijfde plaats en, wederom voor haar, een nieuw persoonlijk record: 17.52 seconden.

Na het bijkomen en kijken naar de laatste estafettes, zijn we nog naar het winkelcentrum van Beauvais gegaan. Even een broodje gegeten bij de Subways en wat shoppen om vervolgens weer terug te keren naar de campus. Vanavond de sluiting van de 68E Spelen en een eindfeest. Morgen hierover meer…